Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület, Debrecen

frissítve 2018. május 15.

Leírás

Az adventisták a Bibliát tartják hitük egyedüli alapjának, és bizonyos alapveto hittételeket a Szentírás tanításának tartanak. Az itt felvázolt hitelvek azt mutatják be, hogyan érti és magyarázza az egyház a Szentírás tanításait.


Cégleírás
E megállapítások felülvizsgálata a generál konferenciai ülésszaktól várható el, ha a Szentlélek a bibliai igazság teljesebb megértésére vezeti az egyházat, vagy ha az Isten szent Szavának tanításaira kifejezobb szavakat találunk. 1./ A Szentírás A Szentírás, az Ó- és Újtestamentom, Isten írott szava. Ő annak elmondására és leírására ihlette szent embereit, amire a Szentlélek indította őket. Igéjében Isten mindent közölt az emberrel, ami a megváltáshoz szükséges.
A Szentírás Isten akaratának tévedhetetlen kinyilatkoztatása. Ez a jellem mércéje, a tapasztalatok próbája, a hitelvek mérvadó kinyilatkoztatása és Isten történelmi cselekedeteinek megbízható forrása (2Pét 1:20-21; 2Tim 3:16-17; Zsolt 119:105; Péld 30:5-6; Ésa 8:20; Ján 17:17; 1Thessz 2:13; Zsid 4:12). 2./ A Szentháromság Az Isten egy: Atya, Fiú és a Szentlélek, a három örökkévaló személy egysége.
Isten halhatatlan, mindenható, mindent tudó, mindenek fölött való és mindig jelenlevő.
Kulcsszavak:
Egyház
Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület a következő kategóriákban szerepel:

Vélemény

Legyen Ön az első, aki elmondja véleményét az alábbi cégről: Hetednapi Adventista Egyház Tiszavidéki Egyházterület

Ossza meg tapasztalatait másokkal is!

Vásároljon Prémium Tagságot
Facebook

Közelben található Hetednapi Adventista Egyház kirendeltségek

  1. Laktanya U. 16
    5700  Gyula
  2. Kálvária Tanya 11
    5700  Gyula
  3. Bercsényi Utca 31
    6800  Hódmezővásárhely